Assortiment koffie

Onze branders leren de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Bij het branden stijgt de temperatuur in de groene boon geleidelijk; het vocht verdampt, de boon knapt, verbrost en wordt uiteindelijk de bruin gebrande koffieboon die we allemaal kennen. Dit is een geleidelijk en gecontroleerd proces waarbij elke seconde telt en alle zintuigen worden gebruikt, en is voor elke boon en elke soort koffie anders.

De vers gebrande koffie wordt dezelfde dag door onze deelnemers gemalen, afgewogen en verpakt in een luchtdichte verpakking met ventiel waardoor de bonen ontgassen zonder blootgesteld te worden aan zuurstof. Hierdoor blijven de unieke aroma’s van onze koffie bewaard en de kwaliteit gewaarborgd. Op de verpakking stempelen we de branddatum. Onze koffie is in gesloten verpakking lang houdbaar, wij adviseren zes weken om optimaal van de koffiearoma’s en geuren te kunnen genieten.

Het Wasven draagt zorg voor de eigen leefomgeving. Niet alleen in Eindhoven maar ook door het verbeteren van de leefomgeving van haar koffieboeren. De groene bonen worden direct, eerlijk en biologisch ingekocht en door ons op duurzame wijze gebrand met groen gas. Dat is pas echt local for local.

Onze groene bonen worden geïmporteerd uit diverse landen waardoor een breed assortiment ontstaat. We gebruiken louter hoge kwaliteit Arabica bonen, de meest verfijnde bonensoort.

Guatemala Espresso

Onze koffie uit Guatemala wordt op de berghellingen van Mataquescuintla verbouwd door de leden van Cooperativa Agricola Integral Las Brisas. De coöperatie werkt al sinds 1967 aan hun doel om de hoogste kwaliteit koffie te verbouwen op een eerlijke en duurzame manier.

De Guatamala Espresso wordt donker gebrand. Het resultaat is een pittige, gebalanceerde espresso met hinten van koffie en vanille. De Guatemala Espresso is een volle, makkelijk drinkbare espresso die geschikt is voor vol- en halfautomaat. Een heerlijke koffie om de dag mee te beginnen of juist voor na het avondeten.

De Guatamala Espresso is verkrijgbaar als gemalen en als bonen in pakken van 250 gram en 1 kg.

Ethiopië Espresso

De biologisch verbouwde bonen voor deze koffie komen van de Sidama Coffee Farmers Cooperative Union (SCFCU) uit Ethiopië. Het verbouwen en drinken van koffie is een eeuwenlange traditie in Ethiopië, het staat niet voor niets bekend als de geboorteplaats van de koffie. De SCFCU is één van ’s werelds grootste Fair Trade koffiecoöperaties, die bekend staat om de uitstekende kwaliteit van de koffiebonen. Eén van de redenen hiervoor is dat de boeren de koffieplanten niet te dicht op elkaar in de schaduw van bestaande bomen laten groeien.

De Ethiopië Espresso wordt subtiel gebrand zodat een frisse en fruitige koffie ontstaat met een volle intense smaak. De koffie is heerlijk romig en heeft een lage zuurtegraad. Geschikt voor zowel espresso als filterkoffie.

De Ethiopië Espresso is verkrijgbaar als gemalen en als bonen in pakken van 250 gram of 1 kg.

Mexico Espresso

Deze biologische en eerlijke koffie is afkomstig uit de hooggelegen koffieplantages van Mexico. Misschien is Mexico minder bekend als koffieland, maar deze koffie is heerlijk van smaak en aroma. Uitstekend in balans met een prettige body, niet te zwaar en niet te licht, licht rins op de tong met duidelijke tonen van rood fruit.

De Mexico Espresso wordt rustig gebrand om de in de boon aanwezige heerlijke smaken tot uitdrukking te brengen in de espresso.

De Mexico Espresso is verkrijgbaar als gemalen en als bonen in pakken van 250 gram of 1 kg.

Huismelange

Voor de huismelange worden bonen uit  Guatemala en Colombia samen gebrand tot een heerlijk gebalanceerde koffie die lekker makkelijk drinkt.

De huismelange is een beproefde blend. Een speciale melange uit twee werelddelen die een breed publiek aanspreekt. Het resultaat is een volle en aangename filterkoffie.

De Huismelange is verkrijgbaar in gemalen vorm in pakken van 250 gram of 1 kg.