Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop werken met de zeis

1 juni @ 09:30 - 12:30

Leer zeisen van Kees van Grevenbroek. Kees is natuurman, wandelende encyclopedie van het gebied en dé begeleider van de natuurwerkgroepen op het Wasven. En: hij weet alles van zeisen.

Maaien met de zeis is niet ouderwets! Het is een oud ambacht dat steeds vaker wordt uitgeoefend, vooral op een natuurlijk erf. Het gras is daar vaak langer, zodat bloemen en planten de tijd hebben om te groeien, en waardoor insecten de ruimte krijgen. Een grasmaaier is dan niet bruikbaar.

De zeis is een prima alternatief voor een bosmaaier of maaimachine als het gaat om kleinschalig landschapsbeheer. Onregelmatig terrein en lastige hoeken zijn met de zeis vaak handiger en sneller te maaien. En, een machine is duurder in aanschaf, gebruikt brandstof en produceert lawaai. Bovendien is maaien met de zeis goed voor je gezondheid: je bent in beweging en je kunt je hoofd leeg maken.

Kennis en goed gereedschap

Maaien met de zeis doe je niet zomaar. Het vraagt om goed gereedschap, kennis van de techniek en gevoel voor de zeis. Tijdens deze workshop leer je niet alleen de techniek van het maaien met een zeis, maar ook het haren (scherp maken) van jouw zeis. De zeis moet ook worden afgesteld op jouw lichaamsbouw en lengte. (Heb je zelf een zeis, dan mag je er een van ons lenen.)

Zeisen in de praktijk
Tijdens deze workshop gaat het vooral om de techniek en het afstellen. Op zaterdagochtend 15 juli om 10.00 uur brengen we het geleerde in de praktijk, en gaan we aan de slag op een van onze hooilandjes.

Voor wie?

Onze cursussen en workshop zijn gratis voor medewerkers van het Wasven en iedereen die wel eens vrijwilligerswerk bij ons gedaan heeft. (Of je nu wekelijks de natuurwerkgroep helpt, of alleen af en toe, tijdens NLdoet, of tijdens een bedrijfsuitje.)

Lijkt het je leuk om deze workshop te volgen, maar heb je nog nooit vrijwilligerswerk voor ons gedaan? Geen probleem! Je bent welkom. We vragen er een paar uurtjes vrijwilligerswerk voor terug.

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen?

In ruil voor deelname aan een workshop verwachten we dat je een ochtend komt helpen bij de natuurwerkgroep of de klusgroep van het Wasven. Lijkt het je leuk om vaker te komen helpen, dan is er nog veel meer mogelijk. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij evenementen, voor de educatie-werkgroep of voor in onze winkel.

Je kunt je voorkeur aangeven via het inschrijfformulier van deze activiteit, of neem direct contact op met Irene via 06-21688113 of tuinderij@wasven.nl.

Een actueel overzicht van onze workshops voor vrijwilligers vind je hier.

Let op! Het aantal plaatsen is beperkt. (max. 8 deelnemers)

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Bekijk de site van Evenement

Organisator

Groendomein ’t Wasven
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Wasven
30 Celebeslaan, 5641 AG Eindhoven
Eindhoven, 5641 AG NL
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl