Wij zijn het Wasven. Groen in alles wat we doen.

Volg je ons al op Social Media?

Wasven.nl - Groendomein in EindhovenWasven.nl - Groendomein in Eindhoven
  • Home
  • Gasterij
    • Goed toeven
      • Op de kaart
      • Samen genieten
      • Zelf ontdekken
    • Bij gelegenheid
      • Iets te vieren?
      • Groen trouwen
      • Gedenkwaardig
    • Zakelijk gezien
      • Vergaderen
      • Net werken
      • Goed bezig
  • Winkel
    • Op eigen erf
      • Brood
      • Banket
      • Koffie
    • Van eigen erf
      • Groente & kruiden
      • Honing
      • Lekker lokaal
    • Bedrijvigheid
      • Op de zaak
      • Voor de zaak
      • Naar de zaak
  • Zorg
    • Basisdagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Dagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Leerwerkplekken
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
  • Groen
    • Landschap
      • Ecotopen
      • Ecologisch beheer
      • Stadsboswachter
    • Landbouw
      • Tuinderij
      • Imkerij
      • Stad en Streek
    • Erfgoed
      • Buitenlui
      • Boeren
      • Burgers
  • Community
    • Ervaren
      • Educatie
      • Recreatie
      • Communicatie
    • Ontwikkelen
      • Teamwerk
      • Vrijwilligerswerk
      • Stage
    • Ondernemen
      • Burgerinitiatief
      • Besturen
      • Verantwoording
  • Agenda
  • Contact

Vacature: clientbeleider zorgWasweetje: de BuizerdVette Vogel ZondagmiddagAllerleukste bijbaantjeVogels en klein wild in je tuin

The hungry gap

ine
feb 15, 2021 Groen, Landbouw, Van eigen erf, Winkel 0 opmerkingen

Weleens gehoord van ‘The hungry gap’? Dit is een term overgewaaid van over de Noordzee en staat voor de periode in het jaar dat er weinig vers groen van eigen bodem te eten is. En aangezien het klimaat van Engeland enigszins vergelijkbaar is met dat van ons gaat dit voor ons ook op. De term grijpt terug op de tijd in de geschiedenis dat een leeg geoogst veld ook echt honger betekende. Deze periode moest indertijd overbrugd worden met een spartaans dieet van kool, oude aardappels en geweckt fruit.

De ‘hungry gap’ strekt zich uit van januari tot mei en omvat dus een groot gedeelte van het voorjaar. Diep in de winter kunnen we ons nog prima redden met bijvoorbeeld boerenkool, wortelgewassen en veldsla, maar spoel je vooruit naar het voorjaar dan wordt het met de oogst gauw minder… In april raken de voorraden uit de grote koelcellen snel leeg, en komt er in de supermarkten vooral voedsel van ver te liggen of opgekweekt in verwarmde kassen.

Ook voor ons op het Wasven wordt het dan steeds lastiger om onze groentepakketten in de winkel te vullen met zelf opgekweekte groente. We kunnen gelukkig met onze tunnelkassen het najaar wat oprekken en het voorjaar wat vervroegen, maar de keuze aan gewassen die het met beperkt zonlicht doen is wat aan de magere kant. Dus kopen we ook elders in, het liefst zo ecologisch mogelijk en groenten die van dichtbij komen en bij het seizoen passen. Dus geen ingevlogen sperzieboontjes in april….

Maaike Kruijt, Wasven-tuinder

ine

Koekjesactie groot succesVorig bericht
Naar een nieuw seizoen in de tuinVolgend bericht

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

<

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy | ANBI

Openingstijden

Winkel
Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur.

Gasterij
Dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.

Zie agenda voor afwijkende openingstijden tijdens evenementen.

Voor groepen/arrangementen aangepaste tijden mogelijk in overleg.

Contact

Gasterij
040 – 787 07 07 / gasterij@wasven.nl

Winkel
040 – 787 07 08 / winkel@wasven.nl

Zorg
040 – 787 07 09 / zorg@wasven.nl

Groen
040 – 787 07 06 / groen@wasven.nl

©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl