In de zomer van 2017 was er weer veel te zien en beleven tijdens de twee editie van het Pure Food event. Kijk met ons mee terug.
Viva Vega!
Steeds meer Nederlands eten minder of geen vlees. Van vegetariërs en veganisten tot flexitariërs. Een dagje geen vlees kan heerlijk zijn, ontdekten we tijdens het Pure Food Event in juli. Vegetarisch restaurant “Bij Albrecht” toverde met groente en verder waren er stands met natuurkruiden, biologische vleesvervangers, zeewier, bijzondere bonen, paddestoelen, streekfruit, vergeten graan en oergroente!
Levend landschap
Tijdens Pure Food in september kon iedereen kennis maken met biologische, eerlijke én streekproducten. Het was gezellig druk en het weer werkte mee. De bezoekers maakten kennis met verantwoord lekker eten: populair waren de zelfgebakken chips. Deze waren gemaakt van de Texla: een aardappel van eigen akker. Favoriet bij kinderen was het appels persen: zo wordt appelsap dus gemaakt!
De winkel draaide goed met zelf geteelde groente en aardappels. Het event sloot aan bij de landelijke monumentendag met als thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Meer over het boerenleven in Tongelre kon je horen bij de lezing van Tonnie van de Boomen.