Wij zijn het Wasven. Groen in alles wat we doen.

Volg je ons al op Social Media?

Wasven.nl - Groendomein in EindhovenWasven.nl - Groendomein in Eindhoven
  • Home
  • Gasterij
    • Goed toeven
      • Op de kaart
      • Samen genieten
      • Zelf ontdekken
    • Bij gelegenheid
      • Iets te vieren?
      • Groen trouwen
      • Gedenkwaardig
    • Zakelijk gezien
      • Vergaderen
      • Net werken
      • Goed bezig
  • Winkel
    • Op eigen erf
      • Brood
      • Banket
      • Koffie
    • Van eigen erf
      • Groente & kruiden
      • Honing
      • Lekker lokaal
    • Bedrijvigheid
      • Op de zaak
      • Voor de zaak
      • Naar de zaak
  • Zorg
    • Basisdagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Dagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Leerwerkplekken
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
  • Groen
    • Landschap
      • Ecotopen
      • Ecologisch beheer
      • Stadsboswachter
    • Landbouw
      • Tuinderij
      • Imkerij
      • Stad en Streek
    • Erfgoed
      • Buitenlui
      • Boeren
      • Burgers
  • Community
    • Ervaren
      • Educatie
      • Recreatie
      • Communicatie
    • Ontwikkelen
      • Teamwerk
      • Vrijwilligerswerk
      • Stage
    • Ondernemen
      • Burgerinitiatief
      • Besturen
      • Verantwoording
  • Agenda
  • Contact

Vacature: clientbeleider zorgWasweetje: de BuizerdVette Vogel ZondagmiddagAllerleukste bijbaantjeVogels en klein wild in je tuin

Heerlijk brood uit het bakhuisje

betty
feb 22, 2014 Op eigen erf, Winkel 1 opmerking

Een bakhuisje iets van vroeger? Inderdaad, maar het functioneert nog prima hoor!

Tijdens evenementen op het Wasven worden er broden en andere bakkerijproducten gebakken in het oude bakhuisje tegenover de Wasvenboerderij. Onze stokers zijn dan een paar dagen in de weer. Twee dagen voor het bakken wordt de oven al opgewarmd. Op de bakdag wordt hij ongeveer 3 uur lang met takken opgestookt, de temperatuur ligt dan rond de 200 graden. Als er witte as tegen het plafond zit, is het heet genoeg. De as wordt er dan uitgeveegd en resten worden met een natte dweil verwijderd. De oven koelt maar langzaam af, dus de bakker kan uren vooruit.

Bijzonder brood

Een bijzondere oven voor bijzondere broden. Zoals brood dat is gerezen met zuurdesem in plaats van gist. Dit heeft meerdere voordelen. Het brood is langer houdbaar en zuurdesembrood is beter voor de spijsvertering. Zuurdesem bestaat uit meel met water, eventueel aangevuld met een zoetmiddel. Zuurdesembrood heeft vaak een krokantere korst dan gistbrood, wat het brood lekkerder maakt. En het is veel steviger dan gistbrood zodat het vrijwel niet kruimelt tijdens het snijden.

Kom eens kijken (en proeven)!

betty

Ecologische tuinderij officieel geopendVorig bericht
GelukskoekjesVolgend bericht

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

<

Één reactie op “Heerlijk brood uit het bakhuisje”

  1. Pingback:Wasven Festival 29 mei | voor de kids – Wasven.nl – Groendomein in Eindhoven

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy | ANBI

Openingstijden

Winkel
Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur.

Gasterij
Dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.

Zie agenda voor afwijkende openingstijden tijdens evenementen.

Voor groepen/arrangementen aangepaste tijden mogelijk in overleg.

Contact

Gasterij
040 – 787 07 07 / gasterij@wasven.nl

Winkel
040 – 787 07 08 / winkel@wasven.nl

Zorg
040 – 787 07 09 / zorg@wasven.nl

Groen
040 – 787 07 06 / groen@wasven.nl

©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl