Evenementen overzicht

In de afgelopen twintig jaar zijn er in het Wasven heel wat evenementen georganiseerd. Vanaf 2000 vooral om draagvlak en bewustwording te creëren, vanaf 2010 ook meer voor culturele doeleinden. Hand in hand met de natuur.

Proef het Seizoen

Het begon in 2011 met optredens op de nieuwe boomvlonder onder de plataan. Dat eerste evemement noemden we ‘Proef het Seizoen’, met amateurgezelschappen uit de wijk. In de jaren daarna ook uit de rest van Eindhoven en uit Nuenen.

Pure Food Event

Tussen 2013 en 2018 kwam er een evenementenlocatie bij op het erf en de nieuwe tuinderij. Tijdens het Pure Food Event staan tientallen kramen opgesteld waarin stad en streek elkaar vinden.

Effenaar ’t Wasven

In 2016 werken we voor het eerst samen met poppodium De Effenaar. Tijdens Effenaar ’t Wasven klinkt heerlijke muziek en ruik je de geuren van biologisch eten in het groene hart in het Wasven.

Fête de la Nature

In 2019 neemt het evenement Fête de la Nature het stokje van Proef het Seizoen en Pure Food over. Cultuur en natuur gaan heel goed samen, net als de vrijwilligers van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en die van het Wasven.

Zomerprogramma

Corona zorgt in 2020 voor een andere sfeer en aanpak, met een doorlopend zomerprogramma met dagelijkse activiteiten op het tuinterras.