Er wordt binnenkort weer gewerkt aan het bosbeheer in het Wasvengebied. Individuele bomen krijgen waar gewenst meer ruimte. Toekomstbomen kunnen zo uitgroeien tot prachtige exemplaren. Bomen die een gevaar vormen boven bijvoorbeeld wandelpaden, worden veilig gesteld om ongelukken met de daarbij behorende aansprakelijkheid te voorkomen.
Er staat bijvoorbeeld ook een cluster prachtige lindebomen die behouden moeten blijven omdat deze zeldzaam zijn in bosgebieden vanwege hun voedsel voor insecten. Ook de bladeren van lindes hebben een zeer gunstig effect op de strooisel-laag. Deze staan bij de Eisenhowerlaan, daar worden concurrerende bomen weggehaald.
Er blijven ook stammen staan en liggen in het gebied waar insecten, spechten, zoogdiertjes en amfibieën van profiteren. Zwammen en schimmels, maar ook mossen zullen daar een kans krijgen om uit te groeien.
Als de kronen van bomen naar elkaar dicht groeien, zich sluiten, zal het licht op de bodem steeds meer wegvallen en zal de onder-begroeiing daar last van hebben. Ook de struiklaag in een bos moet de kans krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.
Zo wordt ook op verschillende plekken hakhout terug gezet, een oude methode. Dit hout wordt gebruikt voor geriefhout, zoals bijvoorbeeld weidepalen.
Het onderhoud en bijkomende werkzaamheden worden op een manier uitgevoerd die maximaal bijdraagt aan de ecologie en bijbehorende ecosysteemdiensten.
De werkzaamheden worden voor de kerst uitgevoerd