Wij zijn het Wasven. Groen in alles wat we doen.

Volg je ons al op Social Media?

Wasven.nl - Groendomein in EindhovenWasven.nl - Groendomein in Eindhoven
  • Home
  • Gasterij
    • Goed toeven
      • Op de kaart
      • Samen genieten
      • Zelf ontdekken
    • Bij gelegenheid
      • Iets te vieren?
      • Groen trouwen
      • Gedenkwaardig
    • Zakelijk gezien
      • Vergaderen
      • Net werken
      • Goed bezig
  • Winkel
    • Op eigen erf
      • Brood
      • Banket
      • Koffie
    • Van eigen erf
      • Groente & kruiden
      • Honing
      • Lekker lokaal
    • Bedrijvigheid
      • Op de zaak
      • Voor de zaak
      • Naar de zaak
  • Zorg
    • Basisdagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Dagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Leerwerkplekken
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
  • Groen
    • Landschap
      • Ecotopen
      • Ecologisch beheer
      • Stadsboswachter
    • Landbouw
      • Tuinderij
      • Imkerij
      • Stad en Streek
    • Erfgoed
      • Buitenlui
      • Boeren
      • Burgers
  • Community
    • Ervaren
      • Educatie
      • Recreatie
      • Communicatie
    • Ontwikkelen
      • Teamwerk
      • Vrijwilligerswerk
      • Stage
    • Ondernemen
      • Burgerinitiatief
      • Besturen
      • Verantwoording
  • Agenda
  • Contact

Wasweetje: de BuizerdVette Vogel ZondagmiddagAllerleukste bijbaantjeVogels en klein wild in je tuinWinter in de moestuin

Made in Tongelre

betty
okt 14, 2019 Groen, Landbouw 0 opmerkingen

Lokaler kan eigenlijk bijna niet.
In ons Wasvengebied, op de vrije akker tegenover de boerderij, hebben we het afgelopen jaar rogge geteeld. De hele zomer kon je landelijk tussen het graan wandelen over het pad. Een graanveldje tegen het centrum van Eindhoven met uiteindelijk een mooie oogst. De opbrengst is bijna bijna 2000 kilo graan en 280 balen stro, alles biologisch zonder bestrijdingsmiddelen. Er is ook weer een akker ingezaaid met dit graan bij de Warande.

De rogge laten we malen bij de Genneper molen. Deze watermolen heeft een speciaal keurmerk om biologisch te mogen malen. Van het meel maken onze Bakkers van ’t Wasven en hun deelnemers een heerlijk, eerlijk, voedzaam brood dat we het Akkertje noemen. Brood van eigen bodem dus en de smaak is voortreffelijk. Moet je proeven!

Een deel van de rogge gaat naar de Blije Big, een biologische varkenshouder op het Bokt.

Bij de Eindhovense Stadsbrouwerij wordt er weer lekker geurig bier van gebrouwen. Hoe dicht bij huis kun je het allemaal hebben?

Het stro is eigenlijk een bijproduct, maar zeer bruikbaar in moestuin, stal, of het konijnenhok. Maar er is ook een nieuwtje. Een grote wagen heeft het stro opgehaald en van ons Tongelrese stro wordt er op dit moment ook nog een huis gebouwd in Dussen. Binnenkort breng ik een bezoekje aan het huis om te kijken hoe het eruit ziet en hoe onze Tongelrese strobalen zijn verwerkt.

Wordt vervolgd.
Kees van Grevenbroek

betty

Muziek met Smaak 2019Vorig bericht
CO2 compensatieVolgend bericht

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

<

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy | ANBI

Openingstijden

Winkel
Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur.

Gasterij
Dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.

Zie agenda voor afwijkende openingstijden tijdens evenementen.

Voor groepen/arrangementen aangepaste tijden mogelijk in overleg.

Contact

Gasterij
040 – 787 07 07 / gasterij@wasven.nl

Winkel
040 – 787 07 08 / winkel@wasven.nl

Zorg
040 – 787 07 09 / zorg@wasven.nl

Groen
040 – 787 07 06 / groen@wasven.nl

©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl