Op maandag 8 november gaan we samen met de kinderen van Basisschool ‘De Boog’ aan de slag om wel 1000 bloembollen te planten! Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) heeft deze beschikbaar gesteld aan het Wasven (en andere gelukkigen) om zo overal de vroege bijen en vlinders van gifvrij eten te voorzien.
Bloeien
Volgend voorjaar zullen de verschillende soorten (krokus, narcis, sneeuwroem, blauwe druif, botanische tulp, goudlook en sierlook) om de beurt omhoog komen en zo de rand van de bolakker van kleur en geur voorzien. De eerste koninginnenbijen en vlinders kunnen hier in februari/maart al nectar en stuifmeel komen halen. En als de bijenvolken groter worden volgen ook de werksters.
Verwilderen
Tot in juli zal de rand van de bolakker bloeien van de bollen, daarna verdwijnen ze langzaam weer onder de grond. Uiteraard zorgen we ervoor dat de bloembollen gevolgd worden door andere soorten in de zomer (klaprozen en goudsbloemen bijvoorbeeld), zodat de bijen, vlinders en andere insecten ook daarna nog genoeg te eten hebben. De verwilderingsbolletjes komen elk jaar met meer terug, waardoor de bloemenzee elk jaar groter (en wilder) wordt.
Zelf biobollen planten?
Bio-bloembollen hebben tegenwoordig bijna dezelfde prijs als de ‘gewone’ bloembollen. Ze zijn kleurrijk en makkelijk in de tuin: 1x planten, niet meer naar omkijken en je hebt elk jaar meer bloemen in de tuin. Wil je ook deze prachtige bollen in je tuin? Meer informatie over bio-bloembollen vind je o.a. op bionext.nl en op biobol.nl.
Plant-actie De Boog
Wil je komen kijken naar onze bio-bloembollen-plantactie? Kom dan op maandag 8 november tussen 11 en 12 uur naar de bolakker, langs het fietspad tussen Celebeslaan en Bandalaan.