Wij zijn het Wasven. Groen in alles wat we doen.

Volg je ons al op Social Media?

Wasven.nl - Groendomein in EindhovenWasven.nl - Groendomein in Eindhoven
  • Home
  • Gasterij
    • Goed toeven
      • Op de kaart
      • Samen genieten
      • Zelf ontdekken
    • Bij gelegenheid
      • Iets te vieren?
      • Groen trouwen
      • Gedenkwaardig
    • Zakelijk gezien
      • Vergaderen
      • Net werken
      • Goed bezig
  • Winkel
    • Op eigen erf
      • Brood
      • Banket
      • Koffie
    • Van eigen erf
      • Groente & kruiden
      • Honing
      • Lekker lokaal
    • Bedrijvigheid
      • Op de zaak
      • Voor de zaak
      • Naar de zaak
  • Zorg
    • Basisdagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Dagbesteding
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
    • Leerwerkplekken
      • Wat doen we
      • Voor wie
      • Hoe we doen
  • Groen
    • Landschap
      • Ecotopen
      • Ecologisch beheer
      • Stadsboswachter
    • Landbouw
      • Tuinderij
      • Imkerij
      • Stad en Streek
    • Erfgoed
      • Buitenlui
      • Boeren
      • Burgers
  • Community
    • Ervaren
      • Educatie
      • Recreatie
      • Communicatie
    • Ontwikkelen
      • Teamwerk
      • Vrijwilligerswerk
      • Stage
    • Ondernemen
      • Burgerinitiatief
      • Besturen
      • Verantwoording
  • Agenda
  • Contact

Wereldboom – gezonde takken transplanteren“Buizerd van de paardenwei” geveld door ziekte.Wasven tekent Green Deal EvenementenBezigheden rond de bijenstalNL Doet 2023

Project opgeweckt

Danielle
jul 8, 2022 Basisdagbesteding, Dagbesteding, Gasterij, Groen, Landbouw, Nieuws, Van eigen erf, Winkel, Zorg 0 opmerkingen

Daar sta je dan, met zes grote kratten vol rabarber. Of een veld vol koolrabi’s die echt geen weekje langer in de grond kunnen blijven staan. In onze biologische moestuin komt het regelmatig voor dat we ineens zóveel tegelijk moeten oogsten, dat onze koks, bakkers en tuinderij het niet verwerkt krijgen. Dus, daar hebben we iets op bedacht.

Heel veel vliegen in één klap

Weggooien doen we natuurlijk nooit, maar, we hebben ook nog iets anders bedacht: wecken. En daarmee slaan we een heleboel vliegen in één klap.

Door onze overschotten in te maken, gaan ze natuurlijk heel veel langer mee. Bovendien is het een leuke klus voor onze koks: mooie recepten bedenken met de oogst. (Wat dacht je van rabarbersiroop met citroenmelisse? Of van een lekkere piccalilly met koolrabi?)

Samen met de zorg

Onze deelnemers helpen vervolgens mee in het hele weckproces; flesjes en potjes schoonmaken, groentes verwerken, etiketten plakken. Het is echt teamwork. En, de flesjes die we gebruiken, die komen uit onze Gasterij. Dus ook die worden hergebruikt.

De geweckte producten worden uiteindelijk gebruikt door onze koks, als leuke variatie toegevoegd aan onze groentepakketten, én, ze worden verkocht in onze winkel. Kom gerust eens proeven!

Danielle

Expeditie naar het Eckartse bosVorig bericht
Vacature: vrijwilliger communicatieVolgend bericht

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

<

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven

Klik hier voor de routebeschrijving

Privacy | ANBI

Openingstijden

Winkel
Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur.

Gasterij
Dinsdag t/m zondag van 10 tot 18 uur.

Zie agenda voor afwijkende openingstijden tijdens evenementen.

Voor groepen/arrangementen aangepaste tijden mogelijk in overleg.

Contact

Gasterij
040 – 787 07 07 / gasterij@wasven.nl

Winkel
040 – 787 07 08 / winkel@wasven.nl

Zorg
040 – 787 07 09 / zorg@wasven.nl

Groen
040 – 787 07 06 / groen@wasven.nl

©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl