Onze Wasvenbieren

Stadsbrouwerij Eindhoven brouwt al jaren streekbieren voor het Wasven met graan van onze natuurakkers. Verrassend veelzijdig met haver, tarwe en rogge. En lekker lokaal. De bieren zijn op fles verkrijgbaar in onze winkel en op tap in de gasterij, per seizoen wisselend en zolang de voorraad strekt.

Er zijn inmiddels vijf streekbieren gebrouwen.

Geen daden maar streken

Het Wasvenbier “Geen daden maar streken” is gebrouwen met Aalter Troshaver. Een amberkleurig bier van 5,7 % met mild bittere afdronk.

Nog strekeriger bier

Het Wasvenbier “Nog strekeriger bier” is een zomers, fruitig witbier van 6%, gebrouwen met Zeeuwse Witte. Dit oertarweras werd met uitsterven bedreigd maar is bezig aan een comeback. Een authentieke tarwe vol smaak.

Een streekje los

Het Wasvenbier “Een streekje los” is een oranje/rood bier, vol van smaak van 6,6%, gebrouwen met winterrogge. Met toetsen van karamel, brood en een subtiel bittertje. Nasmaak is mooi moutig en gebalanceerd met de hop, heeft iets weg van bitterkoekjes, aldus de brouwer.

Dubbele streken

Het Wasvenbier “Dubbele streken” is van het type Dubbel, 7%, dubbel gebrouwen met tarwe en rogge van onze natuurakkers.

Tot streeks

Boekweit kennen we natuurlijk van de pannenkoeken. Maar je kunt er ook bier mee brouwen. De boekweit van de eigen Vrije Akker is daarvoor eerst in eigen bakkerij geroosterd tot ‘kasha’. Voor nèt dat toefje meer in dit bijzondere en frisse lentebier (5,4%).