Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeepkistenrace Tongelre

30 oktober 2022 @ 12:00 - 17:00

Doe mee aan deze race om de leukste, snelste of gekste racezeepkist te bouwen en hiermee over een echt parcours te racen. Word jij de nieuwe Max Verstappen? 

De fietsstraat Eindhoven-Helmond is al een heel eind gevorderd en ’t Hofke Noord wordt binnenkort afgesloten  voor verkeer. Een goede gelegenheid dus om hier weer een zeepkistenrace te houden. We gaan dit doen op zondag 30 oktober. Het belooft een gezellige dag te worden met niet alleen een zeepkistenrace maar ook een informatie/doemarkt over duurzaamheid en met groene – en buurtinitiatieven. 

Dus, bouw je eigen zeepkist met je familie, vrienden, je sportteam, scoutinggroep, klasgenoten of je hobbyclub. (Ook stoere vaders en moeders mogen meedoen hoor!) 

Hoe werkt het?

Op ’t Hofke (noord) wordt een parcours met hindernissen uitgezet. Je bouwt je eigen zeepkist en komt daarmee racen. Wie is de snelste? Wie bouwt de mooiste zeepkist? We zullen het zien op 30 oktober. De middag begint om 12.00 uur met een technische keuring van de zeepkisten. Je karretje moet natuurlijk wel veilig zijn, we willen geen crashes.  Daarna gaan we van start. Het thema is: Groen moet je doen.

Als je wilt meedoen schrijf je dan in per team van maximaal 4 personen (1 rijder en 1 of 3 duwers). Een tip: een zeepkist is geen omgebouwde skelter! Dus kijk goed op de bouwtekening. Als je nu al direct aan de slag wilt gaan dan kun je een bouwtekening ook opvragen via zeepkistenrace.tongelre@gmail.com. Deelname is gratis.  

De organisatie kan je helpen om goedkoop aan hout en karton te komen op zaterdag 1 en 15 oktober bij de WasvenboerderijCelebeslaan 30, tussen 9.00 en 12.00 uur.

Wil je nog meer weten? Je kunt ook vragen stellen via zeepkistenrace.tongelre@gmail.com.   

En like ons op Facebook: https://www.facebook.com/Zeepkistenrace-Tongelre-111188435064265/  

Gegevens

Datum:
30 oktober 2022
Tijd:
12:00 - 17:00
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl