Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop bloesemboog sluiten

16 november 2023 @ 19:30 - 22:00

Gratis

Hoe zorg je dat bijen en hommels jaarrond genoeg te eten hebben in je tuin Irene Verbeek, ecoloog en tuinder bij het Wasven vertelt erover tijdens de workshop ‘bloesemboog sluiten’.

Een bloesemboog?
Als je niet bekend bent met de term ‘bloesemboog’ zet de term je misschien op het verkeerde been. Het heeft in ieder geval niets met een bloemstuk te maken. Wat het wél is: een schema van planten met bloeiperiodes die over héél het haar verdeeld zijn. Met andere woorden: een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je precies de goeie planten en bloemen in je tuin hebt, zodat bijen, hommels en vlinders het hele jaar door een plekje hebben om stuifmeel te vinden.

Na deze workshop weet je het verschil tussen wilde solitaire bijen, honingbijen en groepsbijen en –hommels. We laten zien welk type bloemen goed is voor je bijen en welke niet en hoe je hier zelf rekening mee kunt houden. We laten ook zien welke bloemsoorten geschikt zijn om de bijen jaarrond van eten te voorzien, uiteraard met veel foto’s.

Voor wie?
Onze cursussen en workshop zijn gratis voor medewerkers van ’t Wasven en iedereen die wel eens vrijwilligerswerk bij ons gedaan heeft. (Of je nu wekelijks de natuurwerkgroep helpt, of alleen af en toe, tijdens NLdoet, of tijdens een bedrijfsuitje.)

Lijkt het je leuk om deze workshop te volgen, maar heb je nog nooit vrijwilligerswerk voor ons gedaan? Geen probleem! Je bent welkom. We vragen er een paar uurtjes vrijwilligerswerk voor terug. Wanneer het jou uitkomt.

Gegevens

Datum:
16 november 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Wasven

Locatie

Het Wasven
Celebeslaan 30
Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl