Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wasven Festival: Koren op de molen

29 mei 2022 @ 13:00 - 17:00

Gratis

Op zondag 29 mei is de tweede editie van het Wasven Festival. Cultuur en natuur, voor jong en oud, in en om de boerderij en tuinderij. Dat is meteen een mooi moment om te laten zien hoe wij bijdragen aan deze duurzame doelen. En natuurlijk inspireren wij je graag om hetzelfde te doen.

Voor deze tweede editie hebben we gekozen voor het thema ‘inheems en exoot’.

Er zijn weer diverse wandelingen door de verschillende ecotopen op het Groendomein, en onder de Wereldboom in het groene hart kun je meedoen met buitenyoga.

Heb je tijdens het Wasven Festival in april een groene leasebak bemachtigd? Dan kun je die nu laten vullen met nieuwe biologische groenten en kruiden.

Ook voor de jeugd is er weer van alles te doen. Wandel mee met de stadsboswachter om te ‘speuren naar sporen‘, of doe mee met de Wasven XL games. Natuurlijk kunnen er ook weer koekjes gebakken worden!

Het muzikale programma in de Tuinderij wordt verzorgd door het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). De duurzame catering komt natuurlijk uit eigen tuinderij en bakkerij. Proef van de verschillende broodsoorten van onze eigen bakkerij, of neem een heerlijke rabarberflap met rabarber uit eigen moestuin bij de biologische koffie!

 

Kom op 29 mei gezellig langs tussen 13 en 17 uur en laat je verrassen.

Programma

13.00 uur – Optreden koor
Podium in de Tuinderij

We starten de middag met een optreden van een koor, welk koor dit is wordt later bekend gemaakt.

13.30 uur – Speuren naar sporen
Verzamelpunt: bij de Schop
Doelgroep: kinderen 6-11 jaar en hun ouders

We gaan samen op zoek naar sporen van dieren in het Wasvengebied. Natuurlijk zijn dat ook afdrukken van poten, dat noemen ze een prent. Maar er zijn zoveel meer sporen te vinden in de natuur. Je moet het maar net weten, dan weet je wat er leeft in het bos. Ga jij mee op avontuur?
De speurtocht duurt ongeveer anderhalf uur.

14.00 uur – Duo Twice
Podium in de Tuinderij

Duo Twice bestaat uit twee vrienden wiens paden elkaar kruisten in het jaar 1970. Arthur Mollet is gitarist/zanger en John Paol is zanger.
Inmiddels maken ze al ongeveer 20 jaar muziek in het genre: back to the sixties, jazz, easy listening, disco, reggae, Zuidamerikaans, Indonesisch, country line dance en Nederlandstalig.

14.00 uur – Koekjes bakken
Bakkerij
Doelgroep: kinderen 6-11 jaar

Samen met onze Wasven-bakker kun jij nu zèlf die heerlijke Wasven-koekjes bakken! En neem ook eens een kijkje in ons traditionele bakhuisje waar onze stokers het vuurtje opstoken tot wel 200 graden! Daar wordt heerlijk vers brood gebakken!

15.00 uur – Yoga onder de wereldboom
Grote podium in het ‘groene hart’

15.00 uur – Wandeling met gids door het Wasvengebied
Verzamelpunt: bij de Schop

16.00 uur – Fahra Egyptian Dance Company / Iris Bellydance
Podium in de Tuinderij

Een reis door Egypte in 15 minuten… gewoon op het Wasven! Farha Egyptian Dance Company neemt je mee: zij dansen een ‘mahragan’, de stijl die populair werd onder jongeren tijdens de Egyptische revolutie, gevolgd door krachtige Arabische percussie.
Iris danst een traditionele improvisatie op een
‘awadi baladi’ (accordionsolo) die door Egyptische vrouwen met veel gevoel wordt gedanst op de vierkante meter. Tot slot een vrolijke popsong waarbij ook het publiek niet stil kan blijven zitten…  

16.15 uur – Take6
Podium in de Tuinderij

De middag wordt muzikaal afgesloten met een Funk, Soul, Fusion, Latin en Jazzband, te weten het Eindhovense Take6. Take6 speelt verschillende stijlen geïmproviseerde muziek en zeker niet alleen ‘standards’. Veel nummers zijn eigen arrangementen en enkele nummers zijn van eigen hand. Geschreven en geïmproviseerde melodieën wisselen af en soms wordt er ook gezongen. Heerlijke muziek.

Doorlopend van 13.00 – 17.00 uur:

Op het terrein zijn diverse kramen te vinden. De Genneperwatermolen laat zien hoe een korenmolen werkt (‘van akker tot bakker’), en het creatief atelier van Kledingruilatelier #Awesome demonstreert hoe je mandjes maakt van jute en yogakussens van boekweitdoppen.

Onze winkel is geopend en in de bakkerij worden de hele dag verse koekjes gebakken. Ook het bakhuisje stoken we flink op! De Natuurwerkgroep Tongelre verkoopt weer mooie producten en in de bijenstal beantwoorden onze imkers al je vragen. Vergeet niet je leasebak te laten bijvullen in de Tuinderij. Onze vrijwilligers staan klaar om je alles te vertellen over de groentes die wij zelf kweken. En vanzelfsprekend kun je in onze gasterij en op het terras genieten van een duurzaam hapje en drankje.

Gegevens

Datum:
29 mei 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Het Wasven
Celebeslaan 30
Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl