Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Wasven Festival: Ecotopen-en-route

24 april 2022 @ 13:00 - 17:00

Op zondag 24 april is de allereerste editie van het Wasven Festival. Cultuur en natuur, voor jong en oud, in en om de boerderij en tuinderij. Dat is meteen een mooi moment om te laten zien hoe wij bijdragen aan deze duurzame doelen. En natuurlijk inspireren wij je graag om hetzelfde te doen.

Deze eerste editie staat in het teken van vogels en insecten. Ga mee met een natuurwandeling door het Wasvengebied en leer alles over de natuur in eigen stad. Leer alles over natuurlijk imkeren tijdens een bijenlezing. Laat je verrassen door de optredens op het podium in de Tuinderij (i.s.m. CKE) en proef ons allernieuwste Wasvenbier (gebrouwen door de Stadsbrouwerij) met boekweit van onze eigen akker.

Ook voor kinderen hebben we allerlei leuke activiteiten en spellen op het programma, met onder andere een vogelwandeling waarin je het gefluit van verschillende vogels leert herkennen.

Kom op 24 april gezellig langs tussen 13 en 17 uur en laat je verrassen. Wij hebben er zin in!

Programma

13.00 uur – Ecotopen wandeling 1
Verzamelpunt: bij de kramen/kas
Doelgroep: volwassen met kinderen

Loop je gezellig mee op ons ommetje Wasven? We vertellen je alles over de bijen, vlinders en andere insecten die je tegen kunt komen hier op het Wasven. Ook laten we je zien wat voor simpele oplossingen er mogelijk zijn, bijvoorbeeld in je eigen tuin of omgeving.
De wandeling duurt een uur en is ongeveer 3 km. (Deze is te lopen met kinderen, een buggy met grote wieltjes kan maar voor rolstoel/rollaters helaas niet geschikt.) 

13.00 uur – Bijenlezing door Dorina
In de Schop (de schuur tegenover de boerderij).
Doelgroep: volwassenen

Deze bijenlezing gaat over natuurlijk imkeren, de balans zoeken door gebruik te maken van roofmijten, en met respect voor de bijen in hun ecotoop.

13.00 uur – Popkoor Sway
Podium in de Tuinderij

Sway is een popkoor uit Eindhoven dat bestaat uit zo’n 28 zangers en een eigen band van 5 muzikanten die vol overgave live popmuziek maken onder leiding van Gerard de Graaf. Door de met kwaliteit en enthousiasme gezongen nummers kan Sway het publiek heerlijk laten swingen op muziek die iedereen zeer bekend in de oren zal klinken. Bekend en toch anders, want met een ongekende creativiteit geeft Gerard een prachtige en geheel eigen sound aan bekende top-2000 nummers. Zijn eigen(-wijze) arrangementen zijn een lust voor het oor: “zoals Sway ze zingt, zingt Sway ze alleen”.

14.00 uur – Onthulling ‘Ecotopische kaart van het Dommeldal’ door wethouder Marcel Oosterveer (portefeuille Global Goals)
Zijkant van de boerderij

14.15 uur  – Welke vogel hoor jij fluiten?
Verzamelpunt: bij de kramen/kas
Doelgroep: kinderen met hun ouders

Ga jij mee op avontuur? We gaan door goed te luisteren verschillende vogels in het Wasven gebied zoeken. Deze gaan we bekijken door een verrekijker, zodat we ze goed kunnen zien. Welke vogel zingt er? En waarom zingen vogels? Na deze wandeling weet jij het! De wandeling duurt ongeveer een uur.

14.15 uur – Nature walk: discover Wasven
Meeting point: at the greenhouse
Intended for: expats & others (language Engels)

Wasven is a wonderful mixed area of sustainable agriculture, diverse habitats and small-scale landscapes. The motivated Wasven Team manages the area  sustainably, providing a safe haven for many species of wild animals and plants in Eindhoven.  This is your opportunity to get to know this beautiful green part of town, with an English-spoken guided visit to the Wasven area.
You will be guided by Nuno Curado, an experienced ecologist from Wild Eindhoven, who will help you uncover the Wasven wildlife and tell you all about the ecological management. Keep your eyes open for the wild birds and wonderful insects flying and buzzing around!
This 2-hour-walk is open to everyone, no matter your previous experience or knowledge. Just bring comfortable shoes, dress according to the weather and bring your binoculars and/or photo camera if you have them.
At the end of the walk you can enjoy a drink and have lunch on the outdoor restaurant.

> For this walk a reservation is required. Costs: € 7.50 including 1 drink afterwards.

14.15 uur – GumTree
Podium in de Tuinderij

Duo van piano en zang met zeer diverse herkenbare covers.

14.45 uur – AnaDanst
Podium in de Tuinderij

Voor een prachtige presentatie van Oriëntaalse Dans ben je aan het juiste adres bij AnaDanst. Ervaren en gepassioneerde dansers laten onder begeleiding van Ana hele mooie choreografieën zien.
Een spetterend optreden zal er daarna volgen, gegeven door de K-pop dansers van AnaDanst. Ze dansen op bekende K-pop hits leuke energieke en aanstekelijke choreo’s.

15.00 uur – Ecotopenwandeling 2
Locatie en programma zie boven.

15.15 uur – Beez
Podium in de Tuinderij

Ga er maar voor zitten, bestel een fijn drankje en laat wat ruimte voor wat voetbewegingen, want Beez neemt je mee op zijn muzikale reis, van invloeden uit de jazz, klezmer, blues, rock en wat al niet meer en dan ook in zo zijn eigen Beezjasje dat je nergens anders hoort.
Beez schrijft zijn eigen muziek, doorspekt met veel noten en een niet te vergeten humor, wat duidelijk kenmerkend is voor deze band. Met de bezetting piano, saxofoon, bas, drums en de meerstemmige zang zet de band een zeer eigen geluid neer.

  Doorlopend van 13.00 – 17.00 uur:

  De bijenstal
  De bijenstal kent een lange traditie die terug gaat naar de beginjaren van het (toen nog) Lorentz lyceum. Toch weten weinig mensen dat er een bijenstal is. Zelfs als er een zwerm van 25 duizend bijen in de heg hangt naast het voetpad, lopen er de argeloze wandelaars nietsvermoedend aan voorbij. Wat niet weet wat niet deert? Om hier verandering in aan te brengen, zetten we de deur van de stal open om een (veilig) kijkje achter de schermen te kunnen nemen. De imkers heten eenieder van harte welkom om tekst en uitleg te geven van het wel en wee van onze volken. Want: “wie weet, deert het ook”.

  Wasven XL games
  Op de Kasteelakker worden negen teamspellen in circuitvorm neergezet. De spellen zijn in grootformaat uitvoering met een knipoog naar het Wasven. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. Tussendoor kun je op het terras uitrusten met een drankje.

  Overig
  Op het terrein zijn diverse kramen waar je bijvoorbeeld meer te weten kunt komen over onze ecotopen, een groene leasebak kunt kopen of ons nieuwe boekweitbier kunt proeven.
  Onze winkel is geopend en in de bakkerij worden de hele dag verse koekjes gebakken. En vanzelfsprekend kun je in onze gasterij en op het terras genieten van een duurzaam hapje en drankje.

  Gegevens

  Datum:
  24 april 2022
  Tijd:
  13:00 - 17:00

  Locatie

  Het Wasven
  Celebeslaan 30
  Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
  + Google Maps
  ©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl