Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Natuurwerkdag

6 november 2021 @ 09:30 - 14:30

6 november doen we weer, in samenwerking met het Brabants Landschap, mee met de nationale natuurwerkdag. We gaan in onze natuurlijke omgeving weer lekker aan de slag met een aantal klussen ter bevordering van de biodiversiteit.

Wat gaan we doen?

Dit keer werken we op de Hooge Heide, waar we ruimte maken voor de struikheide, bijvoorbeeld door het verwijderen van Amerikaanse vogelkers en het zeisen van gras. We gaan ook wat stukken afplaggen. Door de stikstofuitstoot is het behoorlijk aan het vergrassen dat moeten we in ieder geval zien te vermijden.

Langs het spoor knippen we weer de opslag van eik terug en halen de vogelkers eruit. Dit doen we speciaal voor de pluimvoetbij die daar leeft. Door deze maatregel van het afgelopen jaar is de populatie van deze solitaire graafbij behoorlijk gegroeid. Dus dat werkt!

Kom je ook?

We starten de dag om 9.30 uur met vanaf 9.00 uur inloop met koffie, thee en uitleg. Om 12.15 uur een stoere lunch en vanaf 13.15 uur tot 14.45 uur gaan we het werk afronden en is als het goed is de klus geklaard!

Kom je ook helpen? Geef je dan op via natuurwerkgroep@wasven.nl.

Gegevens

Datum:
6 november 2021
Tijd:
09:30 - 14:30

Locatie

Het Wasven
Celebeslaan 30
Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl