Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurthema-wandeling – beversporen

2 april 2023 @ 10:00 - 12:00

Gratis

Op zondagochtend 2 april organiseert de natuurwerkgroep, in samenwerking
met de Collse Watermolen, een beversporenwandeling.

Sinds 2018 wonen er bevers in het Molenlandschap van de Kleine Dommel. In eerste instantie was het er eentje, maar in oktober van datzelfde jaar werd een tweede gespot. Waarschijnlijk een echtpaar, dus super interessant! Het echtpaar kreeg jongen, die na verloop van tijd een eigen territorium zijn gaan bewonen. Zelfs tot in het centrum van Eindhoven. Aan de knaag en vraatsporen kun je zien dat er beveractiviteit is langs de beek.

Tijdens deze ochtend gaan we, na een korte introductie, met natuurgidsen op zoek naar de plekken waar de bevers actief zijn langs de Kleine Dommel. Op sommige plekken is het nat en modderig, dus zorg voor laarzen. (Voor mensen die slecht ter been zijn, is deze wandeling helaas niet aan te raden.) Neem ook een verrekijker mee, als je die hebt. Het is lente, en er is van alles te spotten in de natuur.

We beginnen om 10 uur bij de  Collse Watermolen, en we zijn rond 12 uur weer terug. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Die komt geheel ten goede aan de Tongelrese natuur.

Gegevens

Datum:
2 april 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Collse Watermolen
Collseweg 3-5
Eindhoven, Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl