Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Natuurwerkdag

5 november 2022 @ 09:30 - 14:30

Ben je benieuwd wat wij allemaal doen, en lijkt het je leuk om mee te helpen? Kom dan meedoen tijdens de Natrionale Natuurwerkdag. Iedereen kan meedoen, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland.

Beukenlaan

Dit jaar gaan we aan de slag in de beukenlaan. Het is 20 jaar geleden dat we deze hebben heringericht met 31 nieuwe beuken. Onder de beuken zijn heesters geplant, en die moeten worden gesnoeid, omdat de takken van de beuken tot aan de grond mogen groeien.

De heesters zijn geplant als wijkers, in dienst van de beuken. Heesters die geen concurrentie met de beuken zijn, laten we lekker staan. De afgeknipte takken verwerken we in de takkenril, aan de rand van de akker.

We gaan ervoor zorgen dat de zichtlijnen weer vrij worden gesnoeid. Dat geldt ook voor de haag, die op verschillende plekken een doorkijk geeft over de akker.

Praktisch

Je bent welkom vanaf 9.00 uur. Om 9.30 uur starten we met de uitleg en gaan we aan de slag. Wij zorgen voor koffie en thee en een stevige lunch. Om 14.30 uur ronden we de werkzaamheden af.

Voor meer informatie: natuurwerkgroep@wasven.nl

Gegevens

Datum:
5 november 2022
Tijd:
09:30 - 14:30

Locatie

Het Wasven
Celebeslaan 30
Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl