Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groen Café – Voedsel met smaak

25 september 2022 @ 13:30 - 15:00

Gratis

Tijdens het Wasvenfestival op zondag 25 september, vertelt Tim Elferink meer over stadslandbouw en zijn organisatie Phood Farm. Daarna gaan we daarover gezamenlijk met elkaar in debat.

Stadslandbouw als oplossing voor ons voedselprobleem

Stadslandbouw in het algemeen en aquaponics in het bijzonder wordt gezien als een van de oplossingen voor de toenemende voedselcrisis. Voedselveiligheid, overmatig watergebruik, lange productie- en distributieketens en een hoog energiegebruik maken het vervaardigen van ons dagelijks voedsel steeds complexer en minder duurzaam. Door de productie onder gecontroleerde omstandigheden, dicht bij de eindgebruiker kan de voedselproblematiek beter beheerst worden. 

Phood Farm in Eindhoven is een mooi voorbeeld van stadslandbouw. Phood Pharm produceert, verkoopt én bezorgt gezonde, verse producten op een duurzame en eco-vriendelijke manier door middel van Aquaponic farming. Dit gebeurt voor een lokale afzetmarkt en daarbij wordt er een educatieve werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangeboden. Tijdens het festival ‘Muziek met Smaak’ van het Wasven op 25 september zal Tim Elfring, een van de oprichters van  Phood Farm meer vertellen en een debat inleiden over stadslandbouw. Het start om 13:30 uur.

Tijdens het debat zal ingegaan worden op de vraag of deze vorm van landbouw een goed alternatief vormt voor de traditionele werkwijzen. Hoe duurzaam is stadslandbouw, hoe biologisch is het geproduceerde voedsel en welke effect heeft deze werkwijze op de biodiversiteit in de stad? Een debat met smaak dat je niet mag missen!

Tim Elfring

Tim Elfring is mede oprichter van Phood Farm en is enthousiast, energiek en houdt heel erg van mensen. Groeien zit in zijn DNA en hij ziet overal het licht in. Of het nou om ideeën, planten, mensen of business gaat, hij ziet altijd wel mogelijkheden en kansen. Een dag niet gegroeid is een dag niet geleefd!

Over het Groen Café

Het Groen Café is een initiatief van Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven en Art & Tech Society. Middels het structureel organiseren van Groen willen zij voor Eindhoven een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven.

Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van o.a. verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens het debat te discussiëren over actuele onderwerpen.

Tijdens het Groen Café worden er mogelijk foto’s gemaakt, voor eventueel gebruik op sociale media of in gedrukte of online uitingen. Bij lezingen brengt de fotograaf met name de spreker in beeld en de ruimte als geheel. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.

Gegevens

Datum:
25 september 2022
Tijd:
13:30 - 15:00
Kosten:
Gratis
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl