Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Effenaar ’t Wasven | borrelen in het groen | met Penvriend, Poor Man Richie & Legiana Collective

26 juni 2022 @ 14:00 - 18:30

Gratis

Met de zomer in het vooruitzicht is het weer tijd voor nieuwe edities van Effenaar ‘t Wasven. Traditiegetrouw zullen deze zomermiddagen weer plaatsvinden in ’t groene hart van Groendomein ‘t Wasven, bij de wereldboom. Op drie zondagen in juni, juli en september zijn we terug en kun je komen genieten van fijne muziek onder het genot van een lekker hapje en drankje. En dat alles omlijst door het unieke Effenaar ’t Wasven zomergevoel. De entree is gratis!

Programma 2022:

Zondag 26 juni
Penvriend
Poor Man Richie
Legiana Collective

Zondag 31 juli
Bai Kamara jr.
Silver Lake
La Loye

Zondag 4 september
Woody Sings
Anna Rune
Puntjudith

Over Penvriend
Imre en Twan zijn oud en jong en schrijven samen liedjes. De combinatie van Imre haar gedetailleerde vertelkunst en Twan die met weinig woorden veel weet te zeggen resulteert in mooie, folky liedjes die af en toe plots weer door je hoofd spoken.

Imre: “Waar wil je over schrijven?”
Twan: “Eitjes.”
Imre: “Eitjes?”
Twan: “Ja, eitjes die uit het nest vallen.”
Imre: “Waarom?”
Twan: “Dat is toch triest?!”

Over Poor Man Richie
Poor Man Richie is een nieuw project van Derrick van Schie en Niels Verweij. Inmiddels is er een jaar of twintig verstreken sinds hun eerste samenwerking, maar aan motivatie en ambitie voor een volgend muzikaal project geen gebrek. Met veel enthousiasme zijn Van Schie en Verweij in de eerste helft van 2020 aan de slag gegaan met wat zou uitgroeien tot ‘Your Mind Is Like Mine’. Het vertrekpunt van het album is duidelijk: Blue-Eyed soul zoals die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werd gemaakt. Maar met invloeden uit rock, psychedelica en americana worden ook regelmatig zijpaden ingeslagen. In termen van referenties kun je denken aan Hall & Oates, Steely Dan, of meer actueel Young Gun Silver Fox en Parcels, maar ook aan Jonathan Wilson, Wilco en Radiohead.

Over Legiana Collective
Legiana ontstond spontaan in de straten van Zwitserland, Frankrijk en Nederland. Het collectief vond elkaar in de liefde voor wereldmuziek met poëtische narratieven en een sterke groove. De stemmen van de zangeressen smelten tot natuurlijke harmonieën en de akoestische instrumentatie van gitaar, viool, cello en contrabas geeft de band een organisch geluid. Hun muziek belichaamt traditionele folk stijlen van overal ter wereld: van sensuele Latin ritmes tot Balkan dansmuziek tot cowboy songs en sea shanties, gezongen in veel verschillende talen.

Laten weten of je komt? Of benieuwd naar het laatste nieuws over dit optreden? Check ons Facebook event!

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
14:00 - 18:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Wasven i.s.m. Effenaar

Locatie

Het Wasven
Celebeslaan 30
Eindhoven, Noord-brabant 5641 AG Nederland
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl