Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Ecotopper: heggen leggen

26 februari 2022 @ 09:15 - 13:00

Na de succesvolle Ecotopper-cursussen ‘vlinderweides’ en ‘amfibieën poelen’ gaan we in februari van start met een 3e cursus met als thema: het leggen en vlechten van de landschappelijke haag.

Vlechtheggen

Vlechtheggen zijn niet alleen mooi, ze zijn cultuurhistorisch gezien ook waardevol. Heggen vergroten de biodiversiteit en zijn dus goed voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Die vinden daar voedsel, beschutting en veilige nestgelegenheid.

Ecotopper

Wil je meewerken aan de heg en dit oude vakmanschap leren, om in de toekomst samen heggen te leggen als een echte Ecotopper? Ben jij die stoere man of vrouw die tegen een stootje kan?

Op de zaterdagen 12 en 26 februari, als de weersomstandigheden gunstig zijn, kun je deelnemen aan een praktijkcursus heggenleggen en -vlechten aan de Molendijk in Tongelre (bij de molen van Coll). Vakmensen, waaronder Peter Kerkhofs en Kees van Grevenbroek, zullen deze stoere workshop begeleiden.

Samen aan de slag voor een landschappelijk Tongelre.
Lekker buiten in de natuur!

Informatie en aanmelding

De cursus vindt plaats op de zaterdagen 12 en 26 februari, als de weersomstandigheden gunstig blijken.

Vóór de cursusdagen krijg je een theoriegedeelte toegestuurd om vooraf te bestuderen. Zijn daarbij zaken onduidelijk, dan kun je natuurlijk vragen stellen tijdens de cursusochtenden.

We verzamelen om 9.15 uur aan de Molendijk. We beginnen met koffie en een inleiding. Daarna meteen praktijk in het veld. Einde van de ochtend is om 13.00 uur.
Zorg voor stevige schoenen en werkkleding, eventueel een muts. Wij zorgen voor dikke werkhandschoenen, veiligheidsbrillen en eventueel helmen.

Je kunt je aanmelden via groen@wasven.nl.
Deelname maximaal 10 personen per keer.

Gegevens

Datum:
26 februari 2022
Tijd:
09:15 - 13:00

Locatie

Molendijk Eindhoven
Molendijk
Eindhoven,
+ Google Maps
©2020 - Realisatie door Freshmonks.nl